tradueix

dimarts, 6 de febrer del 2018

Canal de l'Ordiguer

Activitat realitzada el dia 12 de març del 2017
Ens reunim a famosa, peculiar i caòtica Casa Basté d'Estana el dissabte. Després de sopar en companyia del gran Lluís i demés inquilins de la casa ens retirem a descansar a la Pallera. La companyia és grata però l'endemà toca matinar.
Sona el despertador i amb el cotxe cap al pàrquing de Coll de Pallers. El dia es presenta ennuvolat, però confiem en que escamparà i tirem per amunt, cap a Prats de Cadí, per camí molt marcat i sense pèrdua. A partir d'aquí ja comencem a trobar faltar raquetes o esquís. Neu tova i enfonsant-nos. No passa res, endavant. No trobem traça però com que la canal és perfectament a la vista anem seguint el camí que ens sembla més evident. Error! I el gps al cotxe! Uns quants tombs donant pals de cec i enfonsant-nos a genoll i per fi trobem traça bona. Ja directament fins a l'entrada de la canal, remuntant una pala de 35°-40°.
Un cop dins la canal la pendent és d'uns 45° i augmentant a 50° així com ens aproximem al primer ressalt. La neu està en perfectes condicions. Aquest ressalt el flanquegem per la dreta. Un cop superat la pendent es suavitza una mica. Més endavant trobem una bifurcació. La via normal continua per la dreta, i per allí anem. La pendent torna a estar pels 50°. Arribem a un segon ressalt, amb una inclinació de 55°. Un cop superat la canal s'obre, ja no anirem encaixonats entre les roques. Ara que la pendent es més suau aprofitem per prendre aire en un petit ressalt de roca i valorem les dues opcions que tenim per continuar l'ascens, ja que estem davant d'una nova bifurcació. La normal continua cap a la dreta. Si seguim a l'esquerra sortirem prop del Puig de la Canal de Cristall, però per aquesta variant la inclinació és més accentuada, situant-se al voltant dels 60°. Donat que la neu continua en molt bones condicions decidim tirar per la variant esquerra. I sense més complicacions abandonem la Canal de l'Ordiguer. El descens el fem per la Canal de Cristall. Des del Puig de la Canal de Cristall seguim la carena cap a la nostra esquerra fins a trobar la sortida de la Canal de Cristall. Per accedir a la canal des de dalt trobem una pala bastant vertical, però que es pot superar sense massa problemes, si no sempre hi ha l'opció de muntar un rappel. Després d'aquest petit tram el descens es fa ja sense problemes fins a Prats de Cadí.



la Canal de l'Ordiguer i la Canal de Cristal de de Prats de Cadí

aproximant-nos a l'entrada de la canal

superat el primer ressalt

sortida de la canal

la Canal de Cristall

part final de la Canal o Crsitall (inicial per nosaltres)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada